Kan vi undvære Facebook: De første dage

Eksperimentet farves af uventet debut på Apple News.

19.01.2018

Vi lever.

Så kort kan jeg opsummere vores første dage uden Facebook til at dele TV MIDTVEST nyheder og programmer. 

Vi havde på redaktionen glædet os til data på, hvordan det går uden Facebook. Men onsdag begyndte vi at få massiv trafik, efter vi første gang blev vist i Apple News. Det er den widget, der dukker frem, når man bladrer til højre på sin iPhone eller iPad. 

Dermed har en artikel klikket seriøst igennem flere dage. Her fredag hvor den effekt er stilnet af, mærker vi Facebook-cølibatet udfordringer. Vi har en ret sløv trafik, hvilket dog er typisk på en fredag. 

Jeg kan personligt også mærke, at jeg begynder at savne dialog-elementet af at være aktivt medie på Facebook. Læserne og seerne ville uden tvivl have noget at sige til nyheden om klip i kørekortet for at tale i mobil bag rattet. 

- Man savner Facebook som det store horn, når man skal gøre opmærksom på en nyhed, bemærker dagens morgenreporter på web. 

Der snakker vi om vigtigheden af at gøre opmærksom på vores nyhedsapp og kommende tv-app. Brugerne skal kende vores andre platforme og fordelene ved disse. Eksperimentet sætter uden tvivl tanker i gang.

Nu venter vi på data for første weekend uden Facebook. Jeg er klar med en rapport på det mandag. 

Nadia Nikolajeva's picture

Nadia Nikolajeva, Digital chef · nani@tvmidtvest.dk

Importeret fra København til Holstebro, idet jeg faldt pladask for TV MIDTVEST. Uddannet journalist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Tidligere på tv2.dk og metroxpress. Brænder for medier i udvikling og dialog med deres brugere.